Vystrojíme vám veselku od obřadu, přes hostinu až po svatební noc.
BIO Hořčice s rajčaty
Složení: ocet, rajčata (17 %), voda, hořčičné semínko, třtinový cukr, sůl, olivový olej, koření. Bez konzervantu.
Suroviny pocházející z ekologického zemědělství. CZ-BIO-002.
Průměrný obsah živin ve 100 g:
Energetická hodnota: 926 kJ / 221 kcal.
Energetická hodnota: 926 kJ / 221 kcal.
Tuky 10,8 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 1,2 g.
Sacharidy: 25,9 g, z toho cukry: 19,6 g.
Bílkoviny: 5,1 g. Sůl: 4,8 g.
Doporučujeme podávat k:
červenému i bílému masu (hovězí, telecí, jehněčí, vepřové), podávanému za studena i za tepla, drůbeži (kuřeti, perličce, kachně, huse, krůtě, králíkovi), podávané za studena i za tepla, rybám grilovaným, pečeným v troubě, v alobalu, podávaným za studena i za tepla, k přípravě octových omáček, ke studeným i teplým omáčkám.
Zrání hořčice:
Hořčice je produkt, který se s plynoucím časem vyvíjí a dozrává. Na začátku je velmi ostrá. S přibývajícími měsíci zrání ostrost klesá a zároveň se postupně rozvíjí harmonie chuti. I když se chutě různí, můžeme říct, že chuťově je hořčice nejvyváženější zhruba 4-5 měsíců od výroby. Někteří klienti si nechávají „dozrát“ hořčici doma, aby odpovídala co nejvíce jejich chuti.
Hořčici skladujte při teplotách od 1°C do 20°C. Chraňte ji před přímým slunečním světlem. Dlouhodobým působením světla se mění jak její barva, tak i její chuť. Po otevření uchovejte v chladu.
Rajčata jsou velmi vhodná jako základ zdravé nebo doplněk či příloha běžné stravy. Povzbuzují chuť a zažívání. Kalium snižuje krevní tlak. Jsou bohatá na beta karoteny a vitamín C, v trochu menší míře obsahuje také vitamín B. Poslouží i jako zdroj chromu a draslíku, antioxidantů a vitamínu E.
Parametry
- Velikost balení
- 205g