Džem výběrový - Jahody
Džem výběrový - Jahody
hvězda 1 hvězda 2 hvězda 3 hvězda 4 hvězda 5 (1)Počet hvězdiček je 4 z 5
2 body do věrnostního systému
Značka: Opatství SEPT-FONS Kód produktu: P00263 Doprava a platba
129 Kč
Značka: Opatství SEPT-FONS Kód produktu: P00263 Doprava a platba
Džem výběrový (Extra) Jahody
50 g ovoce na 100 g hotového výrobku
Složení: jahody (50 %), třtinový cukr, jablečný pektin, citronová šťáva.
Obsah cukru: 60 g na 100 g džemu.
Bez barviva a konzervantu.
Hmotnost: 370 g.
Průměrný obsah živin ve 100 g:
50 g ovoce na 100 g hotového výrobku
Složení: jahody (50 %), třtinový cukr, jablečný pektin, citronová šťáva.
Obsah cukru: 60 g na 100 g džemu.
Bez barviva a konzervantu.
Hmotnost: 370 g.
Průměrný obsah živin ve 100 g:
Energetická hodnota: 1110 kJ / 261 kcal.
Tuky < 0,5 g, z toho nasycené mastné kyseliny: < 0,1 g.
Sacharidy: 64 g, z toho cukry: 60 g.
Bílkoviny: 0,4 g.
Sůl: 0,04 g.
Jahody jsou velmi bohatým zdrojem vitamínu C. Jeho obsah je srovnatelný s citrusovými plody. V závislosti na odrůdě může dosahovat od 40 do 90 mg / 100 g plodu. Vyjma vysokého podílu vitamínu C jsou také bohatým zdrojem vitamínu A, B, E a organických kyselin (jako např. kyseliny jablečné, citrónové, chininové, šťavelové, salicylové či ellagové, která působí v prevenci nádorových chorob. Organické kyseliny jsou důležitým faktorem udávající typickou a charakteristickou vůni a chuť. Jahoda obsahuje také lehce stravitelnou vlákninu, což umožňuje snadné další tepelné zpracování. Z minerálních látek je v jahodě zastoupen převážně draslík,zinek, hořčík, síra, vápník a pak některé netypické prvky jako je bór, fluór, kobalt či molybden. Jsou také výrazným zdrojem tekutin, jelikož plody jsou tvořeny z 87 % z vody. Oproti ostatním druhům ovoce obsahují malý podíl přírodních cukrů. Dále podporují metabolismus, snižují nachlazení, pomáhají při léčbě chorob srdce.
Jahody jsou velmi bohatým zdrojem vitamínu C. Jeho obsah je srovnatelný s citrusovými plody. V závislosti na odrůdě může dosahovat od 40 do 90 mg / 100 g plodu. Vyjma vysokého podílu vitamínu C jsou také bohatým zdrojem vitamínu A, B, E a organických kyselin (jako např. kyseliny jablečné, citrónové, chininové, šťavelové, salicylové či ellagové, která působí v prevenci nádorových chorob. Organické kyseliny jsou důležitým faktorem udávající typickou a charakteristickou vůni a chuť. Jahoda obsahuje také lehce stravitelnou vlákninu, což umožňuje snadné další tepelné zpracování. Z minerálních látek je v jahodě zastoupen převážně draslík,zinek, hořčík, síra, vápník a pak některé netypické prvky jako je bór, fluór, kobalt či molybden. Jsou také výrazným zdrojem tekutin, jelikož plody jsou tvořeny z 87 % z vody. Oproti ostatním druhům ovoce obsahují malý podíl přírodních cukrů. Dále podporují metabolismus, snižují nachlazení, pomáhají při léčbě chorob srdce.
Parametry
Hmotnost | 370 g |
---|