Hořčice novodvorská

Novinka

2 body do věrnostního systému


OPATSTVÍ NOVÝ DVŮR Značka: OPATSTVÍ NOVÝ DVŮR. Kód produktu: P00219

119 Kč s DPH

ks

Složení: hořčičné semínko, ocet, voda, moravské víno bílé, med, sůl, koření. Bez konzervantu.

Průměrný obsah živin ve 100 g:
Energetická hodnota: 711 kJ / 171 kcal.
Sacharidy: 9,2 g, z toho cukry: 8,8 g.
Tuky 10,5 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0,74 g.
Bílkoviny: 7,3 g. Sůl: 5,1 g.

Doporučujeme podávat k:
červenému masu (hovězímu, jehněčímu), podávanému za studena i za tepla,
bílému masu (telecímu, vepřovému), podávanému za studena i za tepla,
drůbeži (kuřeti, krůtě, králíkovi, huse), podávané za studena i za tepla,
rybám grilovaným, pečeným v troubě, v alobalu, podávaným za studena i za tepla,
studeným uzeninám, šunce, k teplým párkům, klobásům, atd.
vnitřnostem (játrům, ledvinkám),
k přípravě octových omáček, ke studeným i teplým omáčkám.

Zrání hořčice:
Hořčice je produkt, který se s plynoucím časem vyvíjí a dozrává. Na začátku je velmi ostrá. S přibývajícími měsíci zrání ostrost klesá a zároveň se postupně rozvíjí harmonie chuti. I když se chutě různí, můžeme říct, že chuťově je hořčice nejvyváženější zhruba 4-5 měsíců od výroby. Někteří klienti si nechávají „dozrát“ hořčici doma, aby odpovídala co nejvíce jejich chuti.
Hořčici skladujte při teplotách od 1°C do 20°C. Chraňte ji před přímým slunečním světlem. Dlouhodobým působením světla se mění jak její barva, tak i její chuť. Po otevření uchovejte v chladu.

Nic se nevyrovná chuti, kterou černé hořčičné semínko dodává potravě a tomu jak usnadňuje trávení. Hořčičné semínko způsobuje prokrvení zažívacího traktu, tím urychluje trávení a látkovou výměnu.
Celá hořčičná semena voní jen velmi málo - teprve po rozdrcení či semletí a promíchání s vodou či navlhčení se uvolní jejich ostré aroma a řízná chuť. Voda totiž aktivuje enzym obsažený v hořčičných semenech. Tento enzym pak reaguje s ostatními obsaženými látkami a výsledkem je éterický olej s charakteristickou chutí a vůní.

Parametry

Velikost balení
195g

Diskuse

Máte dotaz?

Kontaktujte nás!