Vystrojíme vám veselku od obřadu, přes hostinu až po svatební noc.
Rulandské šedé 2019 - suché - 0,75l
Významná francouzská odrůda s příjemnou ovocnou vůní a chutí, výraznou kořenitostí tvoří dlouhý vjem při pití tohoto vína. Hodí se k jemným sýrům.
Co znamená označení „víno bez CHOP a CHZO“?
Že zákonodárci EU pijí málo vína. A teď vážně. Podle nařízení EU musí být všechna vína vyrobená tuzemskými producenty z hroznů sklizených v EU označena jako „vína bez CHOP (chráněné označení původu) a CHZO (chráněné zeměpisné označení)“.
.
V našem případě se nařízení vztahuje na vína z hroznů, které jsou vypěstovány na našich slovenských vinicích.
Tato vína nesmí být označována přívlastkem. Legislativa dovoluje pouze certifikaci podle odrůdy; název odrůdy musí být uveden ve slovenském jazyce. Jsme povinni uvádět, že se jedná o víno vyrobené v ČR z hroznů sklizených na Slovensku.
Toto označení vůbec nesouvisí s kvalitou a vlastnostmi vína. Tato vína jsou velmi extraktivní, minerální a dosahují velmi vysoké kvality. Proto jsme hrdí na to, že vám můžeme nabídnout vína, která spojují to nejlepší z obou zemí.
Když vína nesmíme označovat přívlastkem, uvádíme na zadní straně etikety alespoň údaje o cukernatosti hroznů. Jednotka cukernatosti se udává ve stupních normalizovaného moštoměru (°NM).
Vína podle obsahu cukru:
- Kabinetní víno od 19 stupňů přírodní cukernatosti
- Pozdní sběr od 21 stupňů přírodní cukernatosti
- Výběr z hroznů od 24 stupňů přírodní cukernatosti
- Výběr z bobulí od 27 stupňů přírodní cukernatosti
- Výběr z cibéb od 32 stupňů přírodní cukernatosti
Údaj o cukernatosti hroznů u tohoto vína naleznete také v parametrech níže.
Hrozny pocházejí ze středoslovenské vinařské oblasti, vinařský rajón Vinice, obec Širákov. Krásný kraj, který stojí za návštěvu.
Parametry
- Barva
- Bílé víno
- Přívlastek
- Certifikované víno
- Vyjádření cukru
- suché
- Ročník
- 2019
- Počet lahví v kartonu
- 6 ks
- Objem
- 750 ml
- Obsah kyselin
- 6,2 g/l
- Zbytkový cukr
- 0,5 g/l
- Bezcukernatý extrakt
- 26,3 g/l
- Obsah Alkoholu
- 14,0 % obj.
- Cukernatost Hroznů
- 24° NM
- Podávat při teplotě
- 8 - 10 °C
- Alergeny
- oxid siřičitý
- Země původu
- vyrobeno v České republice z hroznů sklizených na Slovensku
Michal Kokeš
Pomohla Vám tato recenze? Ano (0) Ne (0)