BIO Hořčice Bohemia

Novinka


OPATSTVÍ NOVÝ DVŮR Výrobca: OPATSTVÍ NOVÝ DVŮR. Kód produktu: P00220

4,92 € s DPH

ks

Složení: ocet*, hořčičné semínko*, med*, voda, hroznová šťáva*, sůl, koření*. Bez konzervantu.
*Suroviny pocházející z ekologického zemědělství. CZ-BIO-002.

Průměrný obsah živin ve 100 g:
Energetická hodnota: 597 kJ / 143 kcal.
Tuky: 6 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0,8 g.
Sacharidy: 15 g, z toho cukry: 12 g.
Bílkoviny: 5 g. Sůl: 4,9 g.

Základem hroznové šťávy je přírodní, tzv. hroznový cukr, který je též obsažen v medu. Hroznový cukr postupně uvolňuje energii, čím umožní její využití po delší dobu a tím dlouhodobější udržení pozornosti, zvýšení fyzické a psychické aktivity a zamezí přeměně nadbytečné energie na tělesný tuk. Typickou vůni a chuť propůjčují hroznové šťávě jemné přírodní organické kyseliny, především kyselina vinná, která má harmonizační účinky na zdraví člověka. Dalšími z látek, které výrazně prospívají svalům, snižují únavu a zvyšují pozornost, jsou aminokyseliny. Nejen při obraně lidského organismu proti stresu, únavě, ale především škodlivým vlivům ze životního prostředí, pomáhají antioxidační sloučeniny, které jsou též obsaženy v hroznové šťávě.

Doporučujeme podávat k:
červenému masu (hovězímu, jehněčímu), podávanému za studena i za tepla,
bílému masu (telecímu, vepřovému), podávanému za studena i za tepla,
drůbeži (kuřeti, krůtě, králíkovi, huse), podávané za studena i za tepla,
rybám grilovaným, pečeným v troubě, v alobalu, podávaným za studena i za tepla,
studeným uzeninám, šunce, k teplým párkům, klobásům, atd.
vnitřnostem (játrům, ledvinkám),
k přípravě octových omáček, ke studeným i teplým omáčkám.

Zrání hořčice:
Hořčice je produkt, který se s plynoucím časem vyvíjí a dozrává. Na začátku je velmi ostrá. S přibývajícími měsíci zrání ostrost klesá a zároveň se postupně rozvíjí harmonie chuti. I když se chutě různí, můžeme říct, že chuťově je hořčice nejvyváženější zhruba 4-5 měsíců od výroby. Někteří klienti si nechávají „dozrát“ hořčici doma, aby odpovídala co nejvíce jejich chuti.
Hořčici skladujte při teplotách od 1°C do 20°C. Chraňte ji před přímým slunečním světlem. Dlouhodobým působením světla se mění jak její barva, tak i její chuť. Po otevření uchovejte v chladu.

Parametre

Velikost balení
205g

Diskusia

Máte otázku?

Kontaktujte nás!